2017 yılı Şubat ayında start verilen Akıllı Saha projesi ile Beşiktaş Belediyesi’nin sağladığı başarılar neler oldu?
Universal Yazılım olarak uzun yıllardır edindiğimiz tecrübeleri birçok projede sahaya yansıtmaya devam etmekteyiz. Daha önce de Adres Bilgi Sistemi, Numarataj Güncelleme ve Gelir Arttırıcı Çalışmalar gibi birçok projeyi ve geniş bir saha ekibi yönetimi sağlayarak büyük başarılar elde edilmişti.
Türkiye’de ilk defa yapılan “Akıllı Saha” projesi ile birlikte Beşiktaş Belediyesi tüm bina ve bağımsız birimlerine yapıştırılan etiketler ve bu etiketler üzerinde yer alan QR kodlar ile hem personel hem de vatandaş anlık olarak o mülke ilişkin tüm bilgilere Mobil Uygulama üzerinden erişebiliyorlar. Biz bu çalışmayı ‘Akıllı Kapı Projesi’ olarak nitelendirdik ve tüm çalışmalarımızı bu doğrultuda gerçekleştirdik. Bu tür bilişim destekli projelerin katkısı ile Belediyelerin saha ekiplerini çok daha etkin ve verimli kullanması, veriyi yerinde oluşturma ve görüntülemeye imkan vermesi sağlanmaktadır. Bu proje sayesinde;
- Vatandaş Memnuniyetinin arttırılması
- Verinin ilk elden ve hızlı girişine imkân vermesi
- Bürokrasiyi belli oranda azaltması
- Konum Bilgisi, Resim gibi dijital veriler ile Kurum datasının güncel tutulması
- Kaçakların yerinde tespiti ve raporlanması
- İlgili Bina veya Bağımsıza ilişkin İş Emri oluşturma ve takibinin yapılması
Vatandaşlar için geliştirilen ayrı bir uygulama sayesinde mobil cihazlar üzerinden etiket üzerinde yer alan QR kodlar okutularak;
- Detaylı Adres Bilgisi
- Beyan Bilgisi
- Borç Bilgisi
- Borç Ödeme
- İstek-Şikayet gönderimi
gibi başlıca belediye hizmetlerinden faydalanılmaktadır.
Beşiktaş Belediyesinden gelen talepler doğrultusunda hazırladığımız “Akıllı Kapı” uygulamamızın sahada nasıl uygulandığını, hangi yolların izlendiğini ve uygulamanın tüm süreçlerini Bilgi İşlem Müdürü Sn. Ülker Pınar KAYA ve CBS Sorumlusu Sn. Hasan BUDAK bizlere aktardı.
Bilgi İşlem Müdürü Sn. Ülker Pınar KAYA projenin gelişimi ve ilerleyişi hakkında bilgiler verdi. Proje fikrinin belediye içerisinden çıkmış olmasının kendilerini çok heyecanlandırdığını, projenin sadece belediye odaklı olmadığını, verilen hizmetlerin vatandaşa daha ulaşılabilir hale getirildiğini aktardılar. Türkiye’de daha önce farklı belediyelerin de numarataj çalışmaları yaptığını ancak “Akıllı Saha Projesi”nin vatandaşla iletişime geçebilmesi nedeniyle diğerlerinden benzersiz bir özelliği olduğunu dile getirdiler. Projenin taslak çalışmalarında ve uygulamasında Universal’le birlikte çalışarak hızlıca ilerlendiğini, Universal’in kendi motivasyonlarını da arttırdığını ifade etmişlerdir.
CBS Sorumlusu Sn. Hasan BUDAK ise proje için çok yönlü olduğunu, proje ile veri tabanlarının en güncel haline kavuştuğunu, hataların giderildiğini, personelin hata olasılığını ortadan kaldırıldığını, hem de vatandaşın hizmetleri hızlıca kullanabilmesini sağladığını belirtmiştir.
GÖRÜŞÜLEN YETKİLİLER
Bilgi İşlem Müdürü
Sn. Ülker Pınar KAYA
CBS Sorumlusu
Sn. Hasan BUDAK
İcra Takip Şube Müdürü
Sn. Durdu KARAKOYUN