Universal Ekibi Uluslararası FIG Konferansındaydı

16. Uluslararası FIG Konferansı 6-11 Mayıs tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezinde düzenlendi. FIG, her dört yılda bir düzenlenen uluslararası kongreleri ve aradaki yıllarda düzenlenen yıllık çalışma haftalarını düzenlemektedir. Kongreler ve Çalışma Haftaları, yerel üye derneği ile birlikte FIG tarafından ağırlanır. Konferansa firmamız adına; Kıdemli Danışmanımız Sn. Sevda Gül ERTÜRK ve CBS Uzmanımız Sn. Murat DEMİRCAN katılmışlardır.

FIG Başkanı Prof. Dr. Chryssy Potsiou, açılışta yaptığı konuşmada kongrenin önemine değinerek, “Dünyanın tam haritasının çıkarılması lazım. Bu bizim görevimiz. Dijital okur-yazarlığımızı arttırmamız lazım.” ifadelerini kullandı. Bu yıl ki konferansın teması olarak ise: “Kıtaların bağlandığı akıllı Dünyamızı kucaklamak: Toplumların coğrafi olgunluğunun artırılması” belirlendi.

Son kongreler;

1998’de Brighton  (Birleşik Krallık),
2002’de Washington (ABD),
2006 Münih (Almanya) ve Sidney (Avustralya)
2010 Kuala Lumpur
2014 Malezya.

Bu yıl ise konferansın ev sahipliğini FIG ve Türkiye HKMO üstlenmiştir.

FIG takvimindeki en önemli olaylardan biri olan bu konferanslar, 10 komisyonun dört yıllık çalışma programının doruğuna işaret eden teknik program ve harita şirketlerinin katıldığı bir uluslararası fuarla birlikte tamamlanmaktadır.

FIG Dünya haritacılarının çıkarlarını temsil eden ve önde gelen uluslararası bir organizasyondur. Ulusal üye odalarının/birliklerinin ve küresel anlamda haritacılık toplumu içindeki mesleki alanların tümünü kapsayan bir federasyondur. FIG, mesleki uygulama ve standartların iyileştirilmesini ve tartışılmasını teşvik etmeyi amaçlayan uluslararası bir forum sağlamaktadır.

Sevda Gül ERTÜRK, Murat DEMİRCAN ve Selda ERDOĞAN’ın hazırladığı, FIG Komisyon 3- Mekânsal Bilgi Yönetimi konusu kapsamında “Locating Fire Stations at the Most Convenient Location” (İtfaiye İstasyonlarının en uygun yerlerde konumlandırılması) sunumunu Kıdemli Danışmanımız Sevda Gül ERTÜRK sunmuştur. Sunum sadece klasik  itfaiye hizmetlerinin en etkin biçimde sunulmasını sağlamak için konumlandırmanın eksik kalacağını, bunun içinde aynı zamanda itfaiye binalarının daha güvenli bir yerde konumlanmasını sağlamak için klasik yöntemin dışında bir model kullanılmasını önermektedir.

Benzer Yazılar