Kamuoyuna Duyuru!

adalet

İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü tarafından 20 Eylül 2017 tarih ve E.19530 sayı ile valiliklere gönderilen yazı ile bakanlık olarak başlatılan “e-Belediye” projesinin birinci ayağı olan EBYS uygulamasının yıl sonuna kadar tüm belediyelerde kullanılması hedeflendiği, aynı projenin YYM (Yerel Yönetim Modülleri/YBS) uygulamasının da ileride devreye alınacağı ifade edilmektedir.

İlgili yazıda ifade edilen ve bu uygulamaya gerekçe olarak sunulan hususlara cevabımız aşağıdadır.

BAKANLIK GEREKÇELERİ

CEVAPLARIMIZ

Başbakanlıkça yayınlanan 180 günlük eylem planı gereği tüm belediyelerin EBYS kullanması gerekmektedir
Zaten birçok belediye yine çok sayıda TS13298:2015 belgeli uygulama ile bu geçişi yapmış durumdadır. Geçişi yapmamış belediyeler 180 günlük süre içerisinde Serbest Piyasa Koşulları ve KİK çerçevesinde kendilerine en uygun yazılımı seçecek ve kullanacaktır.
Belediyelerin merkezle ve kendi aralarındaki yazışmalarını sağlamak
Bu amaçla geliştirilen KEP platformu yine birçok belediye tarafından kullanılmakta ve sektörde hizmet veren firmalarca (PttKEP ve TürkKEP) desteklenmektedir.
Vatandaşlarla Belediyeler arasındaki iletişimde Elektronik ve Mobil İmza kullanımı sağlanacak
Bu uygulama zaten yıllardır çoğu belediye de başarı ile kullanılmakta buna ilave birçok başvurunun internet ortamından yapılmasına imkan sağlanmaktadır. Sektörde rekabet eden tüm firmalarca sağlanan temel bir hizmettir.
Vatandaş ile Belediye arasında kesintisiz hizmet sunulacak vergi ve fatura ödemeleri bu sistem üzerinde sağlanacak
Bu hizmet şu anda tüm belediyelerce (3D güvenlik dahil) gerçekleştirilmekte, ayrıca e-Devlet portalında bulunan onlarca servis ile entegre edilmiş durumdadır.
"Vatandaş Odaklı" bir yerel yönetim yapısı oluşturmak
Sanırım “Merkez/Ankara Odaklı” denmek istenmiş olmalı ama buna en iyi cevabı, “Vatandaş Odaklı” olmadıkları iddia edilen Belediyeler verecektir.

Yukarıda da görüldüğü gibi aslında hiç bir yenilik getirmeyen, aksine mevcut durumu geri götüren bu girişimi, Belediye sektöründe 30 yıla yakın bir süredir hizmet veren, çözüm üreten bir firma olarak etik ve ahlaki bulmadığımızı, sektörde bu işi yapan ve belgeleyen birçok firma varken yapılmaya çalışılan işlemin haksız rekabet ve kaynak israfı yaratacağını belirtiriz.

Soruna gerekli hassasiyeti gösteren MHP İstanbul Milletvekili Sn. İzzet Ulvi Yönter, İçişleri Bakanı tarafından cevaplanması talebi ile TBMM ye soru önergesi vermiştir. Kendilerine teşekkür eder, haksızlığı tüm platformlarda duyurmaya devam edeceğimizi belirtiriz.

Belediyelerin, bu tür yanlış girişimlere karşı dikkatli olmalarını ve daha önce yaşanan benzer başarısız girişimleri hatırlatırız.

Bu girişimin “Serbest Piyasa Ekonomisi” ve “Yerinden Yönetim” anlayışına uymadığını, rekabeti engelleyici ve sektörü değersizleştiren, markalaşmayı engelleyen gayri ahlaki bir girişim olduğunu bir kere daha ifade eder, devletimizin bu yanlıştan bir an önce dönmesini temenni ederiz.

Saygılarımızla,
Universal

Bu konu ile ilgili tartışma Linkedin platformunda devam etmektedir. İlgili linkler aşağıdadır. Görüş ve önerilerinizi bekliyoruz.

https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6318841895405514752/

https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6323087972673605632/

Benzer Yazılar