Büyükçekmece Belediyesi’nde FlexCity & NetCad Entegrasyonu Başarıyla Gerçekleştirildi…

FlexCity & NetCad Entegrasyonu

Büyükçekmece Belediyesi’nde FlexCity’nin projesini yürüten Universal firması ve belediyenin harita, GIS ihtiyaçlarını karşılayacak olan NetCad firması, MIS (Yönetim Bilişim Sistemleri) ile GIS (Coğrafi Bilgi Sistemleri) kavramlarını birleştirmek için bir entegrasyon projesinde bir araya geldiler. Bir araya gelme amaçları, proje kapsamında Universal’in belediyede daha önceden kullanılan Umi ürününün yeteneklerini web tabanlı olarak daha da ileriye götürerek kullanıcıların hizmetine sunmaktı.

MIS ve GIS sistemlerinin entegre hale getirilmesi, FlexCity sisteminde bulunan tüm verinin harita sistemi üzerinden de yapılabilmesi anlamına gelmektedir. FlexCity’de sorgu sonucu dönen her türlü adres/konum tabanlı verinin NetCad haritalarında gösterilebilmektedir.

Bu entegrasyon projesinde görülen en büyük risk faktörü entegrasyon paydaşlarının koordinasyonuydu. Universal proje ekibi ve Büyükçekmece Belediyesi’nin proje ekibinin yönetiminde bu koordinasyon başarı ile sağlanmış ve proje 3 fazda başarıyla tamamlanmıştır.

Projede 1. faz 21.12.2015’de başlamış ve yaklaşık 5 ay sürmüştür. Bu süreçte entegrasyonun planlanması ve yapılacak entegrasyonun mimarisi tasarlanmıştır. Başlangıcı 6 Nisan 2016 olan ve yaklaşık 3 ay süren projenin 2. fazı da başarıyla gerçekleştirilmiştir. Projenin son ayağı olan 3.faz ise 15 Eylül 2016’da başlamış olup Kasım ayının sonunda tamamlanmıştır. Bu fazda ise FlexCity MIS ekranlarının NetCad içerisindeki mekânsal objelerle ilişkili olarak iFrame içinde açılabilmesi ve FlexCity MIS ekranlarında dönen sorguların haritada görsel olarak gösterilmeleri üzerine çalışılmıştır.

Benzer Yazılar